اگر توجه کرده باشید در اطرافیان ما افرادی وجود دارند که میگویند ایدههایی داریم که اگر محقق بشه دنیا دگرگون میشود. مدتی که میگذره وقتی دوباره این افراد را میبینیم و سراغ ایدهشون را میگیریم باز همان حرفهای تکراری را میزنند و مشاهده میکنیم هیچگونه اقدام عملی برای موفقیت آن ایده انجام نداده است. احتمالا اینگونه افراد دچار کاملگرایی هستند.
حالا کمال گرایی در کسب و کار یعنی چی؟
معنای کمالگرایی در کسب و کار این هست که یک شخص برای مدت طولانی ایدهای در ذهن داشته باشد اما هیچ اقدام عملی برای موفقیت آن ایده انجام ندهد.
در واقع کاملگرایی در کسب و کار ابزاری برای اهمالکاری و معمولا با این جملات به سراغ شما میآید:
- من تا تمام جوانب کار را نسجم هیچ قدمی برنمیدارم.
- اگر یک درصد هم احتمال شکست وجود داشته باشه من کاری نمیکنم.
- من باید یک تیم عالی داشته باشم تا کار را شروع کنم.
- هنوز فکر میکنم وقتش نرسیده
در واقع کاملگرایی ابزاری برای خوشگل جلوه دادن انجام ندادن کار. به عنوان مثال اگر یکسال زمان برای تهیه طرح کسب و کار داری صرف میکنی احتمالا دچار کامل گرایی در کسب و کار شدهای.
راه مقابله با کاملگرایی در کسب و کار چی هست؟
بهترین راه مقابله با کاملگرایی این هست که برای انجام کارها یک مهلت قرار دهید و خودتان را موظف کنید به هر نحوی که شده کار را در آن بازه زمانی انجام دهید و به خودتان قول دهید اگر کار حتی اگر باب میل شما هم نباشد آن را ارائه کنید و به سراغ مرحله بعد بروید.
تکنیک دیگری که میتواند بسیار راهگشا و موثر باشد استفاده از تکنیک چابک (Agile) هست. شما با تکنیک چابک باید پروژه یا کار را به بازههای بسیار کوچکتر تبدیل کنید و مدام از آن بازخورد بگیرید. با این کار بزرگترین دارایی کسب و کار شما یعنی زمان حفظ خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.