با اینکه خلاصه اجرایی (خلاصه مدیریتی) کوتاه است و در ابتدای طرح قرار دارد اما باید در مرحله آخر و با وسواس بیشتری نوشته شود. دلیل آن همانطور که در مقاله ” چرا باید در تهیه خلاصه اجرایی دقت و توجه بیشتری به خرج دهیم؟ ” بیان شد آن است که شاید خلاصه اجرایی تنها قسمتی از طرح باشد که توسط خواننده خوانده میشود و بنابراین نیاز به دقت و توجه بیشتری دارد.
مهمترین کاری که باید در هنگام تهیه خلاصه اجرایی انجام دهید آن است که کسب و کارتان را بهعنوان فرصتی ارزشمند نشان دهید. |
بدلیل آنکه خلاصهاجرایی باید بازتابکننده کامل طرح باشد بنابراین بدون تکمیل سایر قسمتها قادر نخواهیم بود خلاصه اجرایی مناسبی داشته باشیم. برای تهیه خلاصه اجرایی گامهای زیر را به ترتیب انجام دهید:
- ابتدا سایر قسمتهای طرحتان را تکمیل نمایید.
- پس از تکمیل سایر قسمتها مهمترین قسمتهای هر بخش را تفکیک نمایید.
- مهمترین قسمتهای هربخش را به صورت داستانگونه در کنار هم قرار دهید.
- با بازنگری بر آن لحن خلاصهاجرایی را جذاب نمایید.
به عنوان مثال به معرفی کسب و کارتان بپردازید و در مورد مهمترین ویژگیهای محصولات/خدماتتان صحبت کنید. به توصیف مشتریان هدف و اندازه بازارتان بپردازید. در مورد برنامه بازاریابیتان صحبت کنید و وضعیت مالی شرکتتان را به تصویر بکشید. و در نهایت بودجه درخواستیتان را بیان کنید.
البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که قرار است چه کسی طرح ما را مورد مطالعه قرار دهد. آیا یک سرمایهگذار ریسکپذیر؟ یا یک بانکدار؟ این نکته به ما کمک خواهد کرد در خلاصهاجرایی بر نکاتی که برای خواننده مهمتر است تمرکز نماییم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.